maandag 19 mei 2008

Oostende krijgt een volwaardige en vernieuwe horecabeurs


De kogel is door de kerk. Van 10 tot 13 februari 2009 zal in alle zalen en reca-uitbatingen van het Kursaal in Oostende de eerste editie van “Horeca Boulevard” plaatsvinden.

Elk land, zelfs elke regio, heeft zo'n beetje zijn eigen definitie van wat lekker én gezellig is. Elke regio heeft zijn eigen tradities die bepalen hoe het er in de horeca aan toe gaat. Dat is meteen ook de reden waarom horecabeurzen een regionaal karakter hebben in combinatie met enkele nationale leveranciers.

De kust is voor vele toeleveranciers van de horeca een belangrijke afzetmarkt en daarom vragen deze regio en de horecasector, zowel regionaal als nationaal, naar een eigen horecabeurs. Jarenlang wás er aan de kust een volwaardige horecabeurs. Tecnik'Hotel was sinds jaar en dag hét trefpunt voor de kusthoreca. Samen met het beursgebouw Media Center liep Tecnik'Hotel dit jaar echter, op haar 50ste lustrumeditie, definitief ten einde. Tecnik'Hotel verhuist in 2009 definitief naar Brussel.

Tony Parker Projects uit Oostende biedt echter een alternatief voor Tecnik'Hotel. Een volledig nieuw beursconcept werd uit de grond gestampt naar aanleiding van een marktstudie, uitgevoerd door het kantoor. Het resultaat staat vandaag in de steigers: “Horeca Boulevard 2009”.

Samen met het Kursaal van Oostende, Kursaal's cateringpartner Ostend Queen en projectleider TTP EU Ltd. werd er hard gewerkt om een volledig nieuwe beursbeleving te introduceren. “Horeca Boulevard” zal een nieuw format zijn in beursbeleving, waar het accent gelegd wordt op het randgebeuren en een unieke beursindeling.

In alle zalen van het Kursaal van Oostende zullen de horeca-toeleveranciers de kans krijgen hun producten aan het vakpubliek te presenteren in een uniek kader.

Nieuw is uiteraard ook dat deze beurs plaatsgrijpt in een niet-traditioneel beursgebouw, maar in een 4000 m² oppervlakte verspreid over zes verschillende ruimtes. Ook de horeca-units Ostend Queen, Coffee House en de Lounge Bar wordt geïntegreerd in het gebeuren.

Het randprogramma wordt gekruid met culinaire ontmoetingen voor lunch en diner met Belgische topchefs in de brasserie Ostend Queen. Tevens wordt met leveranciers van zeevruchten onderhandeld om het meest exclusieve zeevruchtenbuffet te plaatsen in het waanzinnige oceanviewdecor van Ostend Queen. De Lounge Bar in Kursaal Oostende wordt het middelpunt van de exclusieve drankenleveranciers voor de horeca en het zal ook het dagelijkse sluitpunt worden op de exposantenborrel met een adembenemend panorama op zee en strand.

Diverse panelgesprekken met betrekking tot de sector staan ook op de agenda.

De vele extra topics zullen van “Horeca Boulevard” een nieuwe ervaring maken in beursbeleving voor zowel leverancier als bezoeker.

De beurs vindt plaats van 10 tot 13 februari 2009 en zal exclusief voorbehouden zijn voor het vakpubliek.

Alle informatie op www.horecaboulevard.be.

Geen opmerkingen: